| 09 Mayıs 2010, 07:49:16 |
Mustafa AYGÜN
Site Yönetimi
Üye No : 5
Karma +84/-0
142 Mesajına Toplam 487 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« : 09 Mayıs 2010, 07:49:16 » |
|
6 Mayıs 2010 tarihinden önce atananlar "Zorunlu Çalışma Hizmeti"nden muaf oldular. Konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
|
|
|
|
|
|
Mustafa AYGÜN İnceler Atatürk İlköğretim Okulu BOZKURT/DENİZLİ 
|
|
|
|
|
|
|
 |
Duyurular |
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 09:01:21 |
Yeni Üye
Üye No : 23908
Karma +0/-0
2 Mesajına Toplam 3 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2010, 09:01:21 » |
|
16 Aralık'ta 88 puanla zorunlu hizmetimi bir an önce bitireyim diye Bursa'yı bırakıp Kastamonu'ya geldim. Bu haberle kendimi çok enayi gibi görmeye başladım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 11:06:01 |
Yeni Üye
Üye No : 5393
Karma +0/-0
1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2010, 11:06:01 » |
|
Sanki doğuda görev yapmakla suç işlemişiz gibi...
Ne "affı" ya... Ben Urfa'dayım.. Ve gayet de memnundum.. Taa ki af haberlerine kadar. Şimdi içimde bir sıkıntı var herkes gitmiş de buralardan bir tek ben kalmışı gibi.. Cenab_ı Hak hakkımızda hayırlısını nasip etsin.. Ama ben bu uygulamayı doğru bulmadım.. Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük sorunu istikrar iken.. Şimdi maalesef sorunu çözümü yerine daha da çözümsüzlüğe itildi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 11:09:20 |
Yeni Üye
Üye No : 34678
Karma +0/-0
2 Mesajına Toplam 3 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2010, 11:09:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
Serin sularda inci aramak boşuna.....
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 11:14:59 |
AreS
Site Sorumlusu
Üye No : 24792
Karma +173/-0
Aylak Adam..
345 Mesajına Toplam 1624 Kere Teşekkür Edildi
2 Mesajına Toplam 2 Kere Karma Verildi
|
 |
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2010, 11:14:59 » |
|
Af bu ülkeye herhangi bir fayda getirmemiştir.Öğretmeni öğretmene, öğretmeni sendikaya, öğretmeni doğu hizmeti yaptığı yerlere küstürmüştür.Bu af ancak 2006dan sonra atanan zorunludan kaçıp kendini ŞARK KURNAZI sananlara yaramıştır diye düşünüyorum.Batıda zorunlu hizmet yapan bir öğretmen olarak bu affı çıkaranları kınıyorum.Benim belki de 7-8 senemi şimdiden çaldılar.Ayrıca affa uğrayıp yer değiştirmeyi düşünenler de boşuna sevinmesin arkadaşlar.Batıdaki kadroların çoğunluğu dolu.Bir an önce yönetmeliğin iptal edilmesi gerekiyor.
Ben de sarp hocam gibi 93 puan almıştım kpssden.Samsun Çarşamba'da mezun olduğum okulu yazmak varken aradan çıksın şu zorunlu hizmet diye batıda kasabanın birine geldim.Tamam yer konum olarak güzel ama benim hedefimden alı koydu bu af.Kesinlikle karşıyım.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2010, 11:24:09 Gönderen: AreS »
|
|
Gözlerinin kahvesinden koy ömrüme, kırk yılın hatrına 'sen' kalayım...!
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 11:37:22 |
Yeni Üye
Üye No : 51
Karma +0/-0
öğret ona!
2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2010, 11:37:22 » |
|
Af gerçekten ilaç gibi geldi bana.2006'da İzmir'i yazınca birçok arkadaşım rotasyonda görüşürüz diye takılmışlardı bana.O zaman ufak bir umutta olsa böyle bir şey olabilir diye de düşünmedim değil.Benim için olumlu bir durum bu fakat bununla birlikte birçok olumsuz,kabul edilemeyecek maddeler de yok değil bu yönetmelikte.Umarım 15 Mayıs öncesinde düzeltilir ve zorunlusunu yapmakta olan meslektaşlarımıza da tayin hakkı verilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 11:50:37 |
Destekçi Üyelerimiz
Üye No : 22837
Karma +0/-0
3 Mesajına Toplam 3 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2010, 11:50:37 » |
|
Yapılan düzenleme Ares hocamın da dediği gibi tamamen ŞARK KURNAZLARINA yaramıştır. Ve sonuç olarak zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan fedakar öğretmenlerimizin yıllarına malolmuştur. Bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir. Ayrıca yalnızca kendi rahatını düşünen, doğunun ve buralardaki öğrencilerin durumunu düşünmeyen öğretmenlerin de tutumlarını yanlış buluyorum. Uyanın artık diyorum. Öğretmenlik yalnızca her ayın 15'inde hesaplarınıza yatan para değil...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 11:58:58 |
Yeni Üye
Üye No : 17955
Karma +0/-0
|
 |
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2010, 11:58:58 » |
|
Af doğuda görev yapan arkadaşlarımızı umutsuzluğa düşürdü, bu insanları düşünen yok herkes kendi kuyruğunu kurtarma peşinde.Bazı arkadaşlar doğudaki öğretmenlerede tayin hakkı verilsin diyorlar diyelimki verildi batıda okullar açılacak mı? HAYIR affedilen arkadaşlar zaten orada. Diyelimki atandık burda geçirdiğimiz yıllar ne olacak.Siz sıcacık yataklarınızda yatarken biz soğuk odalarda ısınma peşindeydik...Kimsenin bana kızmayada hakkı yok sadece biraz empati yapın arkadaşlar...Bir HAK diğer kişilerin HAKKINI engelliyorsa bu hak değil HAKSIZLIKTIR ...Af gelen arkadaşlarımıza hayırlı olsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hsn_csr Nickli Üyemize Teşekkür Eden Kullanıcı:
|
cokemel
(17 Mayıs 2010, 17:31:28) |
|
| 09 Mayıs 2010, 12:58:38 |
KOCAŞAHAN
Forum Sorumlusu
Üye No : 148
Karma +75/-0
114 Mesajına Toplam 836 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #8 : 09 Mayıs 2010, 12:58:38 » |
|
Haksızlık, haksızlık, haksızlık, üstüne üstlük mantıksızlık, tutarsızlık, dayanaksızlık.
Gerekçesi ne acaba bu affın? Doğuda öğretmen fazlalığı var da "batıdakiler olduğu yerde kalsın" demek mi oluyor?
|
|
|
|
|
|
İyiliğe kötülük ŞER kişinin işi İyiliğe iyilik HER kişinin işi Kötülüğe iyilik ER kişinin işi
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 13:42:36 |
Forum Sorumlusu
Üye No : 17258
Karma +52/-0
167 Mesajına Toplam 553 Kere Teşekkür Edildi
3 Mesajına Toplam 3 Kere Karma Verildi
|
 |
« Yanıtla #9 : 09 Mayıs 2010, 13:42:36 » |
|
AF! Öncelikle belirtmek isterim ki bu affa karşıyım. Neden? Doğu ve Güneydoğu bölgeleri zaten öğretmen sıkıntısı yaşıyor.Birçok okulda çalışacak öğretmen bulunamıyor.Çalışanlar da eş durumu, sağlık vb. nedenleri göstererek bir an önce kendi memleketine dönme çabasında.Okulların öğretmen boşluğu olduğu gibi dolaylı olarak yönetici boşluğu da var.Birçok okulda müdür veya müdür yardımcısı kadrosuz, görevlendirme. Bir başka nokta ilk defa ataması çıkanlardan bazıları şu doğu görevini yapayım, aradan çıkarayım diye tercihen buraya gelmiştir.(En azından ben bu düşünceyle geldim.)Onlar da bilseydi böyle bir şey olacağını tercih etmezdi. Bir başka sebep de gelen bu af sonucu zaten dolu olan batı bölgelerindeki okullara gitme, tayin isteme hakkı zorlaşmıştır.Orada görev yapıp da doğu görevine af gelenler neden başka bir okulu istesinler ki? Olaylara kendi açımdan baktığım algılanmasın. Çalıştığım 3. yılımda kendi okulumdan örnek vereyim şimdiye kadar en az 50 farklı öğretmen görmüşümdür.Belki daha da fazlası.Olayı sadece öğretmen açısından algılarsak yanlış olur.Bu kadar öğretmen değişimi olan bir bölgedeki eğitimin kalitesinden bahsedilebilir mi?Elbetteki hayır.Olan bu eğitimi alan öğrenciye de olmaktadır.Batı bölgelerinde çalışan arkadaşlara sorayım kendi okulunuzda bir sınıfın öğretmeninin 3 defa değiştiğini gördünüz mü?Hem de gelen sınıf öğretmeni değil, branş öğretmeni ücretli olarak sınıf öğretmeni yapıyor. Ya da şunu sorayım: Bir branş öğretmeninin kendi branşı dışında iki-üç farklı derse hatta daha fazlasına girdiğini gördünüz mü?Bu öğretmenin verdiği eğitimin kalitesi ne olabilir? Doğu bölgelerinde inanılmaz derecede öğretmen ve yönetici açığı varken bu yönetmelik adeta bunun önüne engel olmuştur.Zaten kalitesizleşen eğitime büyük bir darbe vurmuştur. Ben burada zorunlu hizmet yapıyorum diye bunları anlatmıyorum.Batıda olsam da aynı şeyi düşünürdüm.Çünkü öğretmenlik denen bu kutsal meslek bu gibi düşüncelerin yaygınlaşması nedeniyle artık değersizdir, bazılarının gözünde.Öğretmenlik demek sadece çalıştığı bölge veya il demek değildir, ülkenin bütünüdür.Vatanın her yeridir.Öğretmenlik demek ayın 15'inde maaş alıp, ay başında ek ders hesapları yapmak değildir.Eğitim verdiği gelecek neslin hayatını da düşünmektir, en az kendi hayatını düşündüğü kadar. Bu affın yaradığı tek nokta zorunlu hizmetini hala yapmamış öğretmen arkadaşlarımıza olmuştur.Onlar adına hayırlı olmasını dilerim. Bu ülkenin eğitim anlayışı eşitlenecek yerde daha da ayrılmıştır bana göre.Çünkü buralarda eğitim alan çocuklar batıdaki gibi her imkana sahip değil, burada çalışılan okullar öyle her istediğinizi yapabileceğiniz her şeyi olan okullar değil.Bunlar düzeltilmeyip, bu konular üzerinde düşünülmeyip sadece birilerine iyilik olsun diye yanlış bir adım atılmaktadır.Peki bunun sonucunda bu bölgelerde zaten bulunmayan öğretmenlerin, daha zor bulunabileceğini ayırt etmişler midir? Ancak olaya at gözlüğü ile bakmayıp geniş açıdan bakarsanız, eğitime vurulan bir darbedir.Sonuna kadar karşıyım.
|
|
|
|
|
|
Dünya üç gündür : Dün , bugün ve yarın. Dün geçti ,yarının geleceği belli değil; o halde bugünün kıymetini bil .
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 14:06:00 |
Yeni Üye
Üye No : 29817
Karma +0/-0
8 Mesajına Toplam 9 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #10 : 09 Mayıs 2010, 14:06:00 » |
|
Kesinlikle karşıyım.Tam 6 yıl doğunun kahrını çektim.terör belası da ayrı konu...Yaptığım masraf cabası.Ve şu anda orada olan ve aftan dolayı gelemeyen arkadaşarım var.Bu af neyin karşılığı oarak verildi anlamıyorum.Onlar gitmedikleri için mi affedildi?Ya biz?Gittiğimiz için mi cezalandırıldık?Eşimizden ailemizden ayrı yaşadık?Neden?Ayrıca ödülü hak eden biz değil miyiz?Biz neden ödüllendirilmiyoruz?Görev aşkıyla vatanın her karış toprağında öğretmenlik yapan meslektaşlarımıza vurulan bir darbedir bu uygulama.Sonuna kadar karşıyım.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 14:38:10 |
Destekçi Üyelerimiz
Üye No : 12257
Karma +16/-0
Yılmaz, Yorulmaz, Yıkılmaz Birileri Hala Var!
20 Mesajına Toplam 60 Kere Teşekkür Edildi
|
 |
« Yanıtla #11 : 09 Mayıs 2010, 14:38:10 » |
|
Ben Bursa Mudanya'da başladım göreve.Bu 4. yılım. Zorunlu görevden sıyırmak amacı ile değil 2-3 yıl iyi bir yerde çalışmak için geldim. Şimdi çıkan afla birlikte muhtemelen Mudanya'da kalırım artık.
Şunu belirteyim ki affa karşı olan ve duygularını dile getiren herkese katılıyorum. Haksızlık oldu bu ortada ama yararlananlara da düşmanlık beslemeye gerek yok diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil!..
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 15:29:16 |
avrah kadabra
Yeni Üye
Üye No : 23866
Karma +0/-0
|
 |
« Yanıtla #12 : 09 Mayıs 2010, 15:29:16 » |
|
ben de 2008'de 21. tercihle Edirne'ye atandım. Diğer tercihlerim hepsi zorunu hizmet bölgesi olduğu halde. bir taraftan sevindim evet muafım aftan; ancak şöyle bir durum da var: ben burda çalıştığm yerden 12 puan alıyorum ve iyi bir okul değil. ilçe merkezinde okulum ancak il sıralamasında son sıralarda. tayin istediğim zaman burdan alacağım 48 puanla nere gidebilirim  ?? orası ayrı. doğu'daki arkadaşlara tabiiki haksızlık oldu o zaman herkes ilk atamalardabatıdab bir yerler yazardı.öğretmenlere yapılanların nesi doğru ki af doğru olsun. mutluluğum da üzüntüm de yarı yarıya.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 17:10:02 |
Yeni Üye
Üye No : 13035
Karma +0/-0
|
 |
« Yanıtla #13 : 09 Mayıs 2010, 17:10:02 » |
|
Doguda uzun yıllar çalışmış birisi olarak böyle bir haksızlığa imza atan herkesi kınıyorum.Ayrıca bağlı olduğum sendikadan da zulmün bir parçası olduğu için istifa ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 09 Mayıs 2010, 20:46:38 |
Yeni Üye
Üye No : 25616
Karma +0/-0
|
 |
« Yanıtla #14 : 09 Mayıs 2010, 20:46:38 » |
|
Arkadaşlar bence yerinde bi uygulama. Neden derseniz: Doğu görevi var diye batıdaki öğrencileribir kenara itip duruyoruz. Sanki doğudaki öğrencilerin batıdakilerden daha fazla ihtiyacı varmış gibi. Batıdaki öğrenciler ne olacak. onları daha ne kadar kenara itip duracağız. Güzel oldu. Sözleşmeli çalışmama rağmen affa tam destek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|