Kayıt   Şifremi Unuttum   Aktivasyon

• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Ara
  • Takvim
  • Yeni gönderilen iletileri göster.
  • Giriş Yap
Konu BaşlığıKonu: Torpil Nasil Yapilir ?
Cevap SayısıCevap Sayısı: 1 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 176 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Torpil Nasil Yapilir ?  (Okunma Sayısı 176 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 Ekim 2009, 12:40:56
Forum Sorumlusu
Üye No : 817
Karma +202/-0
271 Mesajına Toplam
740 Kere Teşekkür Edildi

« : 25 Ekim 2009, 12:40:56 »

Torpil Nasil Yapilir ?

Yil 1934, o donemde Milli Egitim Bakanligi Ulus'tadir. Bakan ise Nigdeli
Abidin OZMEN'dir.
Bakan, makaminda calismaktadir. Kapi calinir.
Bakanin gur sesi:
"Giriniz!" Ataturk'un yaverlerinden biri, yaninda iki cocukla makama girerler. Konuklara yer gosterir ve zarfi acar.
Ataturk'ten gelen bir mektuptur bu:
"Bay Abidin OZMEN, Milli Egitim Bakani..."
Abidin OZMEN zarfi ozenle acar ve mektubu dikkatle okur:
"Yaver Bey'le, size iki fakir ve kimsesiz cocuk gonderiyorum. Bu cocuklari, uygun goreceginiz, bir liseye (parasiz yatili olarak) kaydini yaptirin..."
Bu, Ataturk'un bir emridir. Kesinlikle yerine getirilecektir. Bakan OZMEN, Orta Ogretim Genel Mudurunu cagirtir ve su direktifi verir:
"Yaver Bey'in yanindaki bu iki cocugun evrakini aliniz ve bu cocuklarin
Haydarpasa Lisesi'ne parali yatili olarak kaydini yaptirip her ikisi icin de ucer yillik parali yatili makbuzlarinin veli ve odeyen hanesine Ataturk'un ismini yazdirarak bana getiriniz." der.
Bakanin emri yerine getirilmistir. Abidin OZMEN de kisa bir mektup yazarak Yaver Bey'le Ataturk'e yollar.
Mektubun icerigi soyle:
"Muhterem Ataturk, Yaver Bey'le gondermis oldugunuz iki cocuk hakkinda emirlerinizi aldim. Ancak, arkasinda Turkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Cumhurbaskani Ataturk gibi biri bulundugu icin; bu cocugu fakir ve kimsesiz olarak kabul etmeme, hem yasalarimiz, hem de mantigimiz izin vermedi. Bu nedenle her iki cocugunda emirleriniz geregi Haydarpasa Lisesi'ne parali yatili olarak kayitlarini yaptirdim. Cocuklarin ucer yillik okul taksitlerine ait makbuzlari ekte takdim ediyorum..."
Ataturk bu mektup uzerine, devrin Basbakani Ismet Inonu'ye telefon ederek:
"Bak senin Milli Egitim Bakanin bana ne yapti." diyerek olayi anlatmis.
Inonu, Bakan adina ozur dilemis. Ataturk:
"Yok! demis ozur dileme. Cok memnun oldum. Keske her devlet adami bu medeni cesarete sahip olabilse ve dogruyu gosterebilse."
Tarihi degeri olan ve hicbir yerde yayimlanmayan bu aninin unutulup gitmesine gonlu razi olmayan bakanin yegeni yuksek mimar H. Rahmi OZMEN, 15.08.1985 gunu bu mektubu gazeteci yazar Vahap Okay'a iletir.
O da 15.09.1985'te gazetesinde yayimlar.
Iste devlet boyle kurulur, devlet boyle adamlarla yonetilir..

Umudunu yitirdiğinde;karanlığı aydınlatamadığını hissettiğinde , umut kalbin karanlıklarını aydınlatır.
Duyurular

Forum Bölümüne Dosya Eklemek için Buraya Tıklayınız.
Office 2007 dosyalarını açabilmek için Buraya Tıklayınız.

25 Ekim 2009, 17:17:19
Paylaşımcı Üye
Üye No : 879
Karma +18/-0
15 Mesajına Toplam
22 Kere Teşekkür Edildi

« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2009, 17:17:19 »

keşke o günleri geri getirebilsek hocam. şimdilerde torpil aldı başını gidiyor ... hele ki M.E.B teşkilatında . kadrolaşma had safhada . işi bilmeyenler yönetimde başkanlıklara kadar yükseliyor. ne diyeyim size daha . şiirle cevap vereyim : "gün ola
devran döne
umut yetişe.
dağların dağlarının ardında.
değil öyle yoksulluklar hasretler,
bir tek başak bile dargın kalmayacaktır,
bir tek zeytin dalı bile yalnız.
sıkıysa yağmasın yağmur,
sıkıysa uykudan uyanmasın dağ.
bu yürek ne güne vurur"
AHMET ARİF
Etiket:

Google Words: Torpil Nasil Yapilir ? Dosyası, Torpil Nasil Yapilir ? Belgesi, Torpil Nasil Yapilir ? Programı, Torpil Nasil Yapilir ? Oyunları, Torpil Nasil Yapilir ? Download, Torpil Nasil Yapilir ? Resimleri, Torpil Nasil Yapilir ? Hikayeleri, Torpil Nasil Yapilir ? Haberleri, Torpil Nasil Yapilir ? İndir, Torpil Nasil Yapilir ? Yükle, Torpil Nasil Yapilir ? Videosu, Torpil Nasil Yapilir ? Arşivi, Torpil Nasil Yapilir ? Albümü,
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: